beylikduzu escort beylikduzu escort"/>
where to go in bodrum
HAKKIMIZDA BODRUMDA NEREYE GİDİLİR BODRUM OTELLERİ BODRUM MÜZESİ DERGİLERİMİZE REKLAM VERİN İLETİŞİM ANA SAYFA
Bodrumlife Sayı 28 Haziran 2014 Tüm Yazı ve Haberler
Girit'ten bir peksimet klasiği: Dako's (kouloukopsomo)
Yokluk zamanlarının cankurtaran yiyeceği peksimet, uzun süren sünger seferlerinin gözdesiydi.
Deniz güzelinin karada boynu bükük olur Yazı: Reyhan Bayındır Gönenç
Bodrum'da Bahar Uyanırken Yazı: Korkmaz Göçmen
Güzellikleri Görmek Yazı: Reyhan Bayındır Gönenç
Bodrum tarzı güzel bir bahçe içinde yepyeni bir lezzet ustası Ent Restaurant
Ha la Bodrum: Gerçek bir Bodrum evinde, rüya gİbİ bir tatil üstelİk herşey 'Bodrum Usulü'
Bodrum tarzı güzel bir bahçe içinde yepyeni bir lezzet ustası Ent Restaurant


Bu Yazı Bodrumlife Sayı 28 Haziran 2014 tarihli dergide yayınlanmıştır.

Bodrum’dan Kızılağaç yoluna girdiğinizde yaklaşık bir kilometre ileride sağda göreceğimiz Ent Restaurant yazın açık alanları kış aylarında ise şömineli salonuyla hizmet vermek üzere tasarlanmış her haliyle  Bodrum’u yansıtan havasıyla henüz çiçeği burnunda bir mekân.


Sahibi Yoldaş Sönmez yeni açılan Ent Restaurant’ın benzersizliğini anlatmakta sabırsızlanan işinin ehli gerçek bir Şef. Lezzet tadmak isteyenlerin uğrak yeri olacak bir mekân tasarlamış aklında... Karşısına bu güzel mekân çıkınca hiç sorgulamadan  Ent ismini vererek açmış mekânı... Masaların yanındaki ağaçlarda çeşitli sanatçıların isimleri plakalar halinde asılmış.. . Ağaçlar altında birbirinden uzak yerleştirilmiş sadece 7 masa ...  “Burada  7 masa ve 30 kişilik bir kapasitemiz var. Yalnızca akşam yemeği veriyoruz. Çünkü yemeklerimizin mizanplasları çok zaman alıyor. Hem hazırladığımız sunumun hem de servisin istediğimiz gibi olabilmesi için masa ve kuver sayılarımızı sınırladık. Her bir masayı diğerinden uzağa koyduk tıpkı birbirinden ayrı localar gibi... Müşterilerimiz ağzının tadını bilen, yemek zevki olan ve menümüzü tadmak için sabırsızlanan kişiler olacak” diyor... Çok özel 9 ayrı tadımlık tabakta hazırlanan yemekler Yoldaş Sönmez’in özel sunumuyla servis ediliyor. Ardından tatlı servisi geliyor. Dağ lavantası sosuyla Karpuz Parfe ve Kavun Carpaccio...


Yoldaş Sönmez, İki üniversite mezunu, Kanada’da, Viyana’da büyük tesislerde aşçıbaşılık, Abu Dhabi Grand Prix’si gibi organizasyonlarda büyük davetler düzenlemiş, Kempinski Barbaros Bay’da  Chef de Cuisine olarak çalışmış... Yanında mutfak ekibinde Chef Umut Çakıroğlu ile birlikte yemeklerini birer sanat eseri gibi yaratıyorlar ...  “Yemekten anlayan, değişik, yaratıcı yemekler tadmak isteyenler için hazırlıyoruz menüle- rimizi.  Türkiye’nin en iyi şaraplarını yemeklerimin yanında sunuyorum.” Gerek Türkiye’de gerek yurt dışında çok sayıda müdavimi olan tanınmış bir isim Yoldaş Sönmez. Menüsüne alışkın müşterilerinin daha ilk gecesinde restaurant’a akın etmeleri  bunu önemli bir kanıtı olsa gerek.   Tarzlarını ise şöyle dile getiriyor Sönmez: “Ent Restaurant, gerçek bir yemek yeme deneyimi. Alışkın olduğumuz ala kart  sistem yerine 9 course’luk bir menü ile konuklarımızı karşılıyoruz. dokuz ayrı lezzet deneyimi, dokuz  sorgulanacak, üzerinde uzun uzun konuşulacak yemek... Biraz alışkanlıkların dışına  çıkmak isteyenlerin, yeni lezzetler keşfetmek isteyenlerin yeri olacak Ent Restaurant”

Bodrum usulü bir mekânda güzel bir akşam geçirmek için sanıyoruz tek koşul önceden rezervasyon yapmak.



















Bu konu 2336 kez izlenmiştir