where to go in bodrum
HAKKIMIZDA BODRUMDA NEREYE GİDİLİR BODRUM OTELLERİ BODRUM MÜZESİ DERGİLERİMİZE REKLAM VERİN İLETİŞİM ANA SAYFA
Bodrumlife Sayı 19 Mayıs 2011 Tüm Yazı ve Haberler
Ayla Eriş Resim Sergisi Oasis - Nurol Kültür Merkezi 6 -18 Mayıs 2011
Özgürlük Hem de Herşeye... 'Bodrum Otobüs Kızları' Kitabından..
Bir kalemiz, bir de düğünlerimiz kaldı
Marina Yacht Club'te 'Güneşi Cazla Batırıyoruz' Festivali
Herodot Üçüncü Yaş Akademisi
Bodrum Halikarnassos iken Paranın Değeri
Bodrum Müzesi'nde Sikke ve Takı Salonu Açıldı.
Avrupa'nın en büyük Uluslararası Dünya Dans Günü Kutlaması Bodrum'da Gerçekleşti
Bodrum'da en iyi ev yemekleri mekanları
Komşu ada Kos tüm yakınlığıyla bizi bekliyor...
Cevizli Top Kabak Dolması
Kış ayları boyunca Bodrum?u mesken tutan Kanada'nın 'Süper şef'i, 'Yemek Tanrısı' Byron Ayanoğlu'ndan Dostluk ve Yemek Hikayeleri
'Kendi Başına' isimli öyküsünden kahve üzerine...
Gayık'tan Guletâ??e
Cafe Port Yeni Cruise Limanında
Bodrum'da tatil için Yarbasan Holiday Homes
Bodrum'da 2011 yaz aylarının sanat ve eğlence takvimi neredeyse kesinleşti.
Cevizli Top Kabak Dolması


Bu Yazı Bodrumlife Sayı 19 Mayıs 2011 tarihli dergide yayınlanmıştır.

Cevizli
Top Kabak Dolması

Bodrum pazarından sofranıza yeni bir lezzet...
Aslı Ortabaşı Mutlu
Erenler Sofrası

Bodrum pazarları yeni tatlar yaratmak isteyenlere sınırsız olanaklar sunuyor bunlardan bir tanesi de bir kac sene önce ilk defa burada gördüğüm top kabaklar, hem çok lezzetliler hemde tablo gibiler bence. Çeşitli denemelerden sonra mi-safirlerimizin ve bizim en sevdigimiz yemeklerden biri oluverdi... Bodrumlife okurlarının da seveceğini ümit
ediyorum...




 

 

 
www.erenler-sofrasi.com
Malzemeler ;
 
1 Kg Top Kabak
300gr Dana (%80), Kuzu (%20) karışık kıyma
100gr çekilmiş ceviz
4 -5 Dilim bayat ekmek içi
1 bağ maydonoz
1 bağ dereotu
Tuz, karabiber,toz kişniş, tarçın, 3 diş sarımsak,
Tarif ;
 
Sarımsakları derin tavada 2 kaşık zeytin yağı ile sarartın, cevizleri ilave edin, üzerine ufalanmış bayat ekmekleride ekleyip 5-6 dakika kavurun sonra tavadan malzemeyi alıp, tavaya arzu ettiğiniz kadar tereyağı ile kıymayı kavurun. Etler piştikten sonra ekmekiçi ile yaptığınız malzemeyi, yıkanmış kurulanmış incecik kesilmiş maydonoz ve dereotunu, tuz karabiber, toz kişniş ve tarçın’ı  ilave edin. İçiniz hazır.

Top kabakları altından kabak oyacağı ile muntazam bir şekilde oyun, içlerini ayırın bunlar ile ayrıca mücver yapabilirsiniz.  İçine malzemelerini doldurun deliği herhangi bir yaprak ile kapatın ( Ispanak, pazı, pancar yaprağı olabilir ) yağladığınız fırın kabına yerleştirin.
Fırın kabına yarısına kadar su ilave edip üzerine tel peyniri koyup üstü kapalı olarak önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Servis yaparken tabaklara önce tercihe göre sarımsaklı veya sade yoğurdu koyup üzerine dolmanızı yerleştirin. Kırmızı biber ile az yaktığınız tereyağını üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.
Türk Mutfağından Füzyon yemekler tatmak, yemek konudaki kurs ve uygulamaları izlemek isterseniz

www.erenlersofrasi.com
adresini ziyaret
edebilirsiniz.
Erenler Sofrası Ortakent Yarbasan Evleri’nde


Bu konu 1510 kez izlenmiştir