where to go in bodrum
HAKKIMIZDA BODRUMDA NEREYE GİDİLİR BODRUM OTELLERİ BODRUM MÜZESİ DERGİLERİMİZE REKLAM VERİN İLETİŞİM ANA SAYFA
Bodrumlife Sayı 19 Mayıs 2011 Tüm Yazı ve Haberler
Ayla Eriş Resim Sergisi Oasis - Nurol Kültür Merkezi 6 -18 Mayıs 2011
Özgürlük Hem de Herşeye... 'Bodrum Otobüs Kızları' Kitabından..
Bir kalemiz, bir de düğünlerimiz kaldı
Marina Yacht Club'te 'Güneşi Cazla Batırıyoruz' Festivali
Herodot Üçüncü Yaş Akademisi
Bodrum Halikarnassos iken Paranın Değeri
Bodrum Müzesi'nde Sikke ve Takı Salonu Açıldı.
Avrupa'nın en büyük Uluslararası Dünya Dans Günü Kutlaması Bodrum'da Gerçekleşti
Bodrum'da en iyi ev yemekleri mekanları
Komşu ada Kos tüm yakınlığıyla bizi bekliyor...
Cevizli Top Kabak Dolması
Kış ayları boyunca Bodrum?u mesken tutan Kanada'nın 'Süper şef'i, 'Yemek Tanrısı' Byron Ayanoğlu'ndan Dostluk ve Yemek Hikayeleri
'Kendi Başına' isimli öyküsünden kahve üzerine...
Gayık'tan Guletâ??e
Cafe Port Yeni Cruise Limanında
Bodrum'da tatil için Yarbasan Holiday Homes
Bodrum'da 2011 yaz aylarının sanat ve eğlence takvimi neredeyse kesinleşti.
Kış ayları boyunca Bodrum?u mesken tutan Kanada'nın 'Süper şef'i, 'Yemek Tanrısı' Byron Ayanoğlu'ndan Dostluk ve Yemek Hikayeleri


Bu Yazı Bodrumlife Sayı 19 Mayıs 2011 tarihli dergide yayınlanmıştır.


Kış ayları boyunca
Bodrum’u mesken tutan
Kanada'nın
 "Süper şžef"i,
"Yemek
Tanrısı"
Byron Ayanoğlu’ndan
Dostluk ve Yemek
Hikayeleri

“İstiridye Üstü
Girit”
Mick Jagger'ın da aşçılığını yapmış Kanada'nm ünlü yemek yazarı, düşlerini süsleyen Girit sahillerinde, küçük bir lokanta açmaya kalkarsa neler olur?
Kanada'nın "Süper şžef"i, "Yemek Tanrısı" bu sıfatlarını geride bırakarak, tarihinin ve köklerinin izinde, sakin bir tatil için Girit'e gider.
Ancak Yunan tragedyalarındaki gibi, kader herşeye galip gelir. Havaalanında rasladığı dostu Theo ile sohbeti, bu tatili bambaşka bir sürece dönüştürür.
Giritlilerin kültürü, ince yaşama zevki ve karmaşa yaratma kapasitesi, kuzeyin soğuk ülkesi Kanada'dan gelen Ayarıoğlu'na bir keyif evreninin kapısını aralar.
Acı-tatlı lezzetiyle yolaradiko, püsküllü papoules; Vorizia'nın keçi peyniri, Anogia'nın aromalı yoğurdu, Sıtkı'nın yasemin ve portakal kokulu sızma zeytinyağları ve Akdeniz'in en leziz balıkları, Ayanoğlu'nun aktardığı bu Girit hikâyesine lezzet katan yiyeceklerden sadece bir kısmı...
Geçtiğimiz kış  boyunca Bodrum’da yaşayan Byron Ayanoğlu Erenler Sofrası’nda gerçekleşen Türk Yemekleri kurslarına katılmış... Ardından  hünerlerini önce kursiyerlere sonra da tüm Bodrumlulara düzenlenen özel Girit Yemekleri  gecelerinde tattırmış...


1958'de ailesiyle Kanada'ya göç etti. Montreal'deki McGill Üniversitesi'ni bitirdi. Kanada'nın en ünlü gurme-yazarlarından biri oldu. 14 tiyatro oyunu yazdı; bir film senaryosuna imza attı, bir belgesel yönetti. Love in the Age of Confusion (Karmaşa Çağında Aşk) adında bir romanı, sekiz yemek kitabı, üç restoran rehberi yayımladı. Montreal The Gazette, Tororıto Star ve NOW başta olmak üzere pek çok dergi ve gazetede 20 yılı aşkındır yemek yazıları yazmaktadır.


Bu konu 1144 kez izlenmiştir