where to go in bodrum
HAKKIMIZDA BODRUMDA NEREYE GÝDÝLÝR BODRUM OTELLERÝ BODRUM MÜZESÝ DERGÝLERÝMÝZE REKLAM VERÝN ÝLETÝÞÝM ANA SAYFA
Bodrumlife Sayý 19 Mayýs 2011 Tüm Yazý ve Haberler
Ayla Eriþ Resim Sergisi Oasis - Nurol Kültür Merkezi 6 -18 Mayýs 2011
Özgürlük Hem de Herþeye... 'Bodrum Otobüs Kýzlarý' Kitabýndan..
Bir kalemiz, bir de düðünlerimiz kaldý
Marina Yacht Club'te 'Güneþi Cazla Batýrýyoruz' Festivali
Herodot Üçüncü Yaþ Akademisi
Bodrum Halikarnassos iken Paranýn Deðeri
Bodrum Müzesi'nde Sikke ve Taký Salonu Açýldý.
Avrupa'nýn en büyük Uluslararasý Dünya Dans Günü Kutlamasý Bodrum'da Gerçekleþti
Bodrum'da en iyi ev yemekleri mekanlarý
Komþu ada Kos tüm yakýnlýðýyla bizi bekliyor...
Cevizli Top Kabak Dolmasý
Kýþ aylarý boyunca Bodrum?u mesken tutan Kanada'nýn 'Süper þef'i, 'Yemek Tanrýsý' Byron Ayanoðlu'ndan Dostluk ve Yemek Hikayeleri
'Kendi Baþýna' isimli öyküsünden kahve üzerine...
Gayýk'tan Guletâ??e
Cafe Port Yeni Cruise Limanýnda
Bodrum'da tatil için Yarbasan Holiday Homes
Bodrum'da 2011 yaz aylarýnýn sanat ve eðlence takvimi neredeyse kesinleþti.
Kýþ aylarý boyunca Bodrum?u mesken tutan Kanada'nýn 'Süper þef'i, 'Yemek Tanrýsý' Byron Ayanoðlu'ndan Dostluk ve Yemek Hikayeleri


Bu Yazý Bodrumlife Sayý 19 Mayýs 2011 tarihli dergide yayýnlanmýþtýr.


Kýþ aylarý boyunca
Bodrum’u mesken tutan
Kanada'nýn
 "Süper þžef"i,
"Yemek
Tanrýsý"
Byron Ayanoðlu’ndan
Dostluk ve Yemek
Hikayeleri

“Ýstiridye Üstü
Girit”
Mick Jagger'ýn da aþçýlýðýný yapmýþ Kanada'nm ünlü yemek yazarý, düþlerini süsleyen Girit sahillerinde, küçük bir lokanta açmaya kalkarsa neler olur?
Kanada'nýn "Süper þžef"i, "Yemek Tanrýsý" bu sýfatlarýný geride býrakarak, tarihinin ve köklerinin izinde, sakin bir tatil için Girit'e gider.
Ancak Yunan tragedyalarýndaki gibi, kader herþeye galip gelir. Havaalanýnda rasladýðý dostu Theo ile sohbeti, bu tatili bambaþka bir sürece dönüþtürür.
Giritlilerin kültürü, ince yaþama zevki ve karmaþa yaratma kapasitesi, kuzeyin soðuk ülkesi Kanada'dan gelen Ayarýoðlu'na bir keyif evreninin kapýsýný aralar.
Acý-tatlý lezzetiyle yolaradiko, püsküllü papoules; Vorizia'nýn keçi peyniri, Anogia'nýn aromalý yoðurdu, Sýtký'nýn yasemin ve portakal kokulu sýzma zeytinyaðlarý ve Akdeniz'in en leziz balýklarý, Ayanoðlu'nun aktardýðý bu Girit hikâyesine lezzet katan yiyeceklerden sadece bir kýsmý...
Geçtiðimiz kýþ  boyunca Bodrum’da yaþayan Byron Ayanoðlu Erenler Sofrasý’nda gerçekleþen Türk Yemekleri kurslarýna katýlmýþ... Ardýndan  hünerlerini önce kursiyerlere sonra da tüm Bodrumlulara düzenlenen özel Girit Yemekleri  gecelerinde tattýrmýþ...


1958'de ailesiyle Kanada'ya göç etti. Montreal'deki McGill Üniversitesi'ni bitirdi. Kanada'nýn en ünlü gurme-yazarlarýndan biri oldu. 14 tiyatro oyunu yazdý; bir film senaryosuna imza attý, bir belgesel yönetti. Love in the Age of Confusion (Karmaþa Çaðýnda Aþk) adýnda bir romaný, sekiz yemek kitabý, üç restoran rehberi yayýmladý. Montreal The Gazette, Tororýto Star ve NOW baþta olmak üzere pek çok dergi ve gazetede 20 yýlý aþkýndýr yemek yazýlarý yazmaktadýr.


Bu konu 1395 kez izlenmiþtir