where to go in bodrum
HAKKIMIZDA BODRUMDA NEREYE GİDİLİR BODRUM OTELLERİ BODRUM MÜZESİ DERGİLERİMİZE REKLAM VERİN İLETİŞİM ANA SAYFA
Bodrumlife Sayı 16 Ocak 2010 Tüm Yazı ve Haberler
BodrumlifeOcak 2010 Sayı 16 İçeriği
Bodrumluları klasik müzik ile buluşturan önemli ve çalışkan bir dernek 'Karsanat'
Herodot'un hazineleri hala Bodrumluların hizmetinde...
St. Jean şžövalyeleri, Bodrum Kalesi'nin eski sakinleri ve günümüze kadar uzanan öyküleri
Yılbaşı Defilesinde Türkiye'nin ünlü mankenleri
şžarap Fıçılarıyla Sanat
Sezil Güler'den Bodrumlulara Yeni Yıl armağanı bir albüm 'Aşk Değil'
Gönenç iki yeni kitabından biri olan Egerotika ile yetişkinlere sesleniyor, daha masum öyküler ise 'Bodrum Otobüs Kızları' nda..
Tango Restaurant
Bir kralın hayali Bodrum'da yeniden hayat buldu. Gardens of Babylon
Erenler Sofrası
Öykü - Melis Üsküdarlı
Türkiye'deki 45 Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 121 öğretim elemanının katıldığı ilk 'Büyük Buluşma' sergisini başarıyla gerçekleştirdi.
Chineese Inn'de Pekin Ördeği
Bodrum'da Tango Zamanı
Ortakent'e sanatsal kimlik kazandırmanın tam zamanı...
Bodrum içinde adeta bir Kurtarılmış Bölge. Yarbasan Taş Evleri
Erenler Sofrası


Bu Yazı Bodrumlife Sayı 16 Ocak 2010 tarihli dergide yayınlanmıştır.

Erenler Sofrası
Yarbasan Taş Evleri meydanında,  Avrupai sunumla Türk Mutfağından seçmeler, pazar günleri brunch var... Bu masalsı ortamı, yalın servis, hafif müzik ve burada gerçekleştirilen sanatsal etkinlikler tamamlıyor... Farklı bir yer arayanlar için...
Yarbasan Taşevlerinin köy meydanında, bir küçük lokanta, Erenler Sofrası, menüsünde yöresel malzeme ile Uzakdoğu ve Akdeniz mutfağının farklı tekniklerinin birleştirilerek damak tadımıza uygun yeni yaratılmış tatların yanında klasik ege yöresi zeytinyağlıları, Osmanlı saray mutfağından seçme tarifler yer almakta.

Otlardan, mantarlara, yeşil limonlardan ekşi elmalara kadar Bodrum Pazar tezgahlarında yer alan bir çok ürün burada yabancıların “Avrupai sunumla Türk Mutfağı” dedikleri çizgiyi oluşturuyor. Yarbasan Taş Evleri meydanının masalsı ortamı, yalın servis ve hafif müzik tamamlayıcı unsurlar.

Aşçıbaşı Aslı Hanımdan dinleyelim...

“Yemek yapmak, çocukluğumdan beri hep ilgi duyduğum ve sevdiğim bir iştir.
Yoğun iş tempoma rağmen bütün çalışma hayatım boyunca yemek yapmaya her zaman özen gösterdim. Severek, araştırarak, sık iş seyahatlerim sırasında gittiğim her yerden yeni bir şeyler öğrenerek geldim. 1992 yılında Yemek Konferansının Organizasyonunu yaptım, o sırada Sayın Nevin Halıcı ile tanıştım ve ondan yemeklerin hikayelerini dinledim. O konferansa katılan yabancıların Anadolu Mutfağında buldukları zenginlik, beni çok
etkiledi. Mesleğim turizm, bu ülkeyi pazarlayabilmek için bu mutfağın mutlaka kullanılması gerektiğine inandım.
Tur programlarını hazırlarken her yörede mutlaka farklı tatların örneklenmesine gayret ettim. Evimde gelen gruplarımızı ağırladım, her giden gruba da mutlaka o yemeklerin tariflerini verdim. Meslek hayatımın her aşamasında bir yerlerde her zaman kendimi mutfakta buldum. Bir çok yayın, tarif ve hikayeden oluşan bir arşiv oluşturdum. Yeni bir akım olan füzyon mutfağının, bu topraklarda aslında asırlardır süre geldiği ve bu birikimin Anadolu Mutfağını oluşturduğunu düşünüyorum. Hem ülkemizi ziyaret eden hem de keyifle birikimlerimizi, olabilecek en güzel yerde Erenler Sofrası'nda paylaşmak isteyen misafirlerimizle birlikte olabilmek dileğim.
Erenler Sofrası'nda her gün farklı bir menü var. Her sabah pazarlardan en taze ürünler, balıkçıdan yakaladıkları alınıyor ve heyecan başlıyor. Beş çeşit soğuk meze, ara sıcak veya sıcaklar hazırlanıyor her masaya aynı servis yapılıyor. Ana Yemekler ise her gün iki alternatifli, tatlı veya meyve seçeneğinden sonra ritüeli kahve veya çay veya likör
tamamlıyor.”

Erenler Sofrası denk gelirseniz Pazar Günleri Brunclarda klasik müzik dinletileri sunuyoı. Eren Levendoğlu’nun piyano dinletili brunch’ı gibi etkinlikler sık sık tekrarlanıyor.
Rezervasyon yaptırmak için sofranın aşçısı
Aslı’yı 0 (532) 248 2479
 no’lu telefondan, sofranın Sanatçısı
Haluk’u 0 (532) 234 2554
no’lu telefondan arayabilir veya sofra@erenler-sof


Bu konu 1258 kez izlenmiştir