
Bu Yazý Bodrumlife Sayý 16 Ocak 2010 tarihli dergide yayýnlanmýþtýr.
“Büyük Buluþma” Ortakent’teki kampüsüne yeni taþýnan Muðla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye'de 45 Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 121 öðretim elemanýnýn katýldýðý ilk “Büyük Buluþma” sergisini baþarýyla gerçekleþtirdi.
22 Nisan 2009 tarihinde Ýstanbul’da toplanan Üniversitelerarasý Kurul Sanat Komisyonu, sanatýn Türkiye düzeyinde yaygýnlaþtýrýlmasý için Türkiye Üniversitelerinde yer alan tüm Güzel Sanatlar Fakültelerinin ortak katýlýmý ile, her yýl farklý bir üniversitede, farklý bir sanat dalýnda “Büyük Buluþma” adý ile bir sergi düzenlenmesini, bunun bir gelenek haline getirilmesini öneri olarak “Üniversitelerarasý Kurul- Sanat Eðitim Konseyi”ne sunuldu. Sunulan öneri 4 Haziran 2009 tarihli Konsey toplantýsýnda kabul gördü ve ilk Büyük Buluþma konusu “Resim ve Özgün Baský” olarak belirlendi, ardýndan serginin düzenlenmesi ise Muðla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne verildi
Muðla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2004’de eðitim-öðretime baþlamýþ genç bir fakülte olarak ulusal düzeyde en kapsamlý sayýlabilecek bir etkinliðin düzenlemesini üstlendi. Üstelik bunlar, Ortakent yerleþkesine Haziran 2009’da taþýnýp, yeni akademik yýla hazýrlýklarýn ve yerleþkenin çevre ve peyzaj çalýþmalarýnýn en yoðun bir biçimde sürdüðü Aðustos, Eylül aylarýnda gerçekleþti.
Genç bir fakülte olarak sýnýrlý sayýdaki öðretim elemanýnýn üst düzeydeki özverili çalýþmalarý ile bu yükümlülüðünü en iyi biçimde gerçekleþtirmeye çalýþan faülte, Büyük Buluþma aracýlýðýyla kendi tanýtýmýný da yaparak Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakülteleri arasýnda daha iyi bir yer edinme olanaðý yaratmýþ oldu. Açýlýþ konuþmalarýný Muðla Üniversitesi Rektör Yrd. Prof.Dr.Ýbrahim Yokaþ, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü ve ÜAK-Sanat Dallarý Eðitim Konseyi Baþkaný Prof. Rahmi Aksungur ve Muðla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr.Ayhan Çýkýn yapmýþtýr.
Büyük Buluþma Sergisinde Muðla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Erol Turgut’un Tekbaský (Monotipi), Doç. Dr. Enis T. Tan’ýn Metal Gravür, Yrd. Doç. Ayla Eriþ’in Karýþýk Teknik, Yrd. Doç. Dr. Erhun þžengül ve Yrd. Doç. Musa Köksal’ýn Metal Gravür çalýþmalarýyla temsil edilmiþtir.
* Muðla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yrd., Grafik Bölümü Baþkaný.
Not: Büyük Buluþma’da diðer ayrýntý ve fotoðraflar Güzel Sanatlar Fakültesi’nin aþaðýdaki web sayfasýnda izlenebilir: http://gsf.mu.edu.tr>duyuru/etkinlikler > Büyük Buluþma
Büyük Buluþma’da Öðretim Elemanlarý Sergisi yanýnda bir de “Sanat Eserleri ve Yurt Çýkýþlarý” adlý bir panel düzenlenmiþ ve bu Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Ortakent Yerleþkesinde gerçekleþtirilmiþtir. Oturum Baþkanlýðýný Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekaný Prof. Nazan Erkmen’in yaptýðý panelde Gümrük Müdürü Filiz Zamancýoðlu, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardýmcýsý Gamze Ayrýn ve Bodrum Gümrük Müdür Vekili Özcan Çakar ilgili yönetmelikleri açýklamýþlar, Öðretim elemaný ve sanatçýlar da bu konuda yaþadýðý sorunlarý gündeme getirerek yanýt aramýþ ve tartýþmalara yön vermiþlerdir. Bu panele Güzel sanatlar Fakültesi Dekanlarý, Öðretim Elemaný, öðrenciler ile sanatçý ve pek çok sanat sever katýlmýþtýr.
Sergi Afiþi Büyük Buluþma, kuþkusuz, 45 Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi’nden 121 Öðretim Elemanýnýn yapýtlarýnýn bir arada sunulduðu ulusal düzeyde en kapsamlý sergilerden biri anlamýna geliyordu. Üniversitelerarasý Kurul (ÜAK) Sanat Konseyinde bu yýl düzenlenecek Büyük Buluþma sergisinin Resim ve Özgün baský alanýnda gerçekleþtirilmesine karar verildi.
Bu konu kez izlenmiþtir
|